A Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító művének és a Debrecen 1. sz. vízműig húzódó távvezetékek korszerűsítése

Kedvezményezett neve (Konzorcium vezető): Építési és Közlekedési Minisztérium

Kedvezményezett neve (Konzorciumi tag): Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

A projekt címe: Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító művének (Balmazújváros) és a Debrecen 1. sz. vízműig húzódó távvezetékek korszerűsítése az ivóvíz minőség javítása és az ellátás biztonságának növelése érdekében.

A projekt azonosítószáma: KEHOP-2.1.11-21-2022-00009

A szerződött támogatás összege: 16.630.597.486.-Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.11.05.

 

A projekt célja és tartalma:

A projekt célja, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően az ivóvíz minőségén javítsunk és az ellátás biztonságát növeljük, melyet a Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító művétől a Debrecen 1. sz. vízműig húzódó távvezeték korszerűsítésével kívánunk elérni.

A Balmazújvárosi Keleti-Főcsatorna Felszínivíz Tisztító műtől induló és a Debreceni vízműtelepéig tartó DN600-as vezetékpár teljes szakasz hossza kb. 2x16km.

A két vízműtelep új, korszerűbb távvezetékekkel tervezünk összekötni, lehetőség szerint a meglévő vezeték szolgalmi sávjában. A vezetékeket terveink szerint úgy alakítjuk ki, hogy bármelyik vezetéken előforduló üzemzavar esetén átkormányozható, kiszakaszolható legyen az adott vezeték.

A vezetékeket ún. okos (SMART) távvezetékként fogjuk megvalósítani. A vezeték átépítése egyes szakaszok esetében történhet kitakarás nélküli technológiával is.

A meglévő távvezeték átépítése a teljes hosszban a szükséges kiegészítő szerelvényekkel, aknákkal, gépészeti elemekkel fog megvalósulni. 

A feladat része a vezeték kiegészítő létesítményei (aknák, szerelvények) mellett két típusazonos szivattyú beépítése a vízmű telepen.

KFCS és Debrecen 1. sz. vízműtelepe közötti vezeték kiváltása során összesen ~32 000 fm DN600 GÖV vagy azzal egyenértékű távvezeték fog megépülni.

Megszakítás