Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Idén is rendezvényekkel várja az érdeklődőket a Víz Világnapja alkalmából a TRV Zrt.

A Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. több vízmű- és szennyvíz-telepének kapuját is megnyitja az érdeklődők előtt 2015-ben, a Víz Világnapja alkalmából. A rendezvények célja, felhívni a figyelmet vizeink védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.
Már több éves hagyomány, hogy az iskolák alsó és felső tagozatos gyermekei, valamint a középiskolások számára - előzetes bejelentkezés után – lehetőséget nyújt szolgáltatási területén a TRV Zrt. létesítményeinek megtekintésére, megismerésére. Így ebben a vállalat Jászsági Üzemmérnökségének területén, Jászapátin, Jászdózsán, Jászfényszarun, Nagykátán az érdeklődő iskolai és óvodai csoportok számára tartanak kiselőadásokat a víz világnapjáról, az ivóvíz fontosságáról, a vízellátás és szennyvízkezelés rendszeréről, a helyi működésről. Jászberényben iskolai és óvodai csoportok a kettes vízmű-telepet tekintik meg, a régi Szövetkezet úti átemelőnél, de nyereményjáték is várja a hétvégén az érdeklődőket. Tószegen a Vákuumgépházat tekinti meg körülbelül 50 helybeli kisdiák, míg Tiszaföldváron és a törökszentmiklósi szennyvíztelepen is körbevezetik az előzetesen bejelentkezetteket. A Tiszazugi Üzemmérnökség területén a fegyverneki vízműtelepre óvodások, illetve a tiszaföldvári szennyvíztelepre iskolások látogatnak el.
Ugyanakkor ebben az évben is kiírta rajzpályázatát a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Nagykun Üzemmérnöksége a területén lévő óvodások és iskolások számára, a „Víz és a fenntartható fejlődés, avagy a Kerekes kúttól a csapig.” mottóval. Szolnokon pedig a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezetének, a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háznak és a Hild Viktor Könyvtárnak a közösen kiírt rajzpályázatát támogatja a TRV Zrt.
Szintén kedvelt a TRV ZRt. Debrecenben található Keleti - főcsatorna Felszínivíz Tisztítóműjének „nyílt napja”. Ennek időtartama általában márciustól májusig tart, de lehetőség van egész évben a létesítmény megtekintésére óvodásoktól egyetemistákig, előre egyeztetett időpontokban, belépődíj nincs. A TRV Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Üzemigazgatósága ugyanakkor Fehérgyarmaton, Tunyogmatolcson, Gergelyiugornya és Perényi tanyán, Tiszabezdéden, lát vendégül mintegy 400 kisdiákot vízműtelepein. A Víz Világnapja alkalmából, március 22-e környékén megrendezett látogatásokon a vízmű és szennyvíz-telepre ellátogató minden kicsi és nagy apró ajándékokkal, lufival, zászlóval, ivókulaccsal, stb. is gazdagodik a vízről megszerzett tudás mellett.  

Nagykun Üzemmérnökség- Rajzpályázati felhívás

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Nagykun Üzemmérnöksége rajzpályázatot hirdet a szolgáltatási területén lévő óvodások és iskolások számára, a Víz Világnapja alkalmából. Az idei rajzpályázat mottója,
                                 „Víz és a fenntartható fejlődés, avagy a Kerekes kúttól a csapig.”
A pályaműveket a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Nagykun Üzemmérnökségének címére (5300 Karcag, Kisújszállási út 24.) kell eljuttatni. Az alkotások készíthetők színes ceruzával, zsírkrétával, filctollal, vízfestékkel, temperával, de akár ragasztással is, maximum A/3-as méretben. A kép hátoldalán fel kell tüntetni a nevet, az életkort, az óvoda-iskola nevét, illetve a segítő pedagógus nevét. Az eredményhirdetésre áprilisban kerül sor, Karcagon.
A TRV Zrt. elkötelezett a környezet és a vizek megóvásával kapcsolatos szemléletformálásban, melyhez kiváló alkalom, a minden évben a Víz Világnapjához kapcsolódva kiírt, nagysikerű rajzpályázat.  

Rajzpályázatot támogatója volt a TRV Zrt.

Idén is kiemelt támogatója volt a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a megyei önkormányzat egész térség lakosságát megmozdító rangos fotó- és rajzversenyének.

A térség legnagyobb állami víziközmű-szolgáltatója számára a társadalmi szerepvállalás mindig fontos a magas színvonalú szakmai munka biztosítása mellett. Ezért is vállalta örömmel a TRV Zrt., a hagyományosan a Jász-Nagykun- Szolnok –Megyei Önkormányzat által meghirdetett pályázat támogatását.  Az adventi készülődést a középpontba állító, idei „Karácsonyi fények” elnevezésű pályázatra a megyéből összesen 177 alkotás érkezett. A beérkezett 54 fénykép és 123 rajz beküldői közül a legjobbak az erkölcsi elismerés mellett értékes vásárlási utalványokkal gazdagodtak. Ebben az évben elsőként a fénykép és rajz kategória díjazottai mellett a közönségszavazásban résztvevők között is értékes nyeremények találtak gazdára, a szponzoroknak, így a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-nek köszönhetően. A díjátadón a társaságot Hajdú Gábor Vezérigazgató képviselte.  

Országos road-showra indul az ország kedvenc csapvize - sajtóközlemény

Budapest, 2015. 01 20. Sikerrel zárult a csapvíz-fogyasztás népszerűsítésére indított kampány első szakasza - összegezték az eredményeket a budapesti sajtótájékoztató résztvevői. A fővárosi rendezvényen az öt nagy állami víziközmű szolgáltató vezetője mellett részt vett dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, és Kuna Tibor, a kommunikációs kampányt vezető cég ügyvezetője is. A tavaly december elején indított „Csapra fel!” kampány első szakaszában csapvíz kóstolási  és palacktervezési versenyt tartottak a szervezők. Néhány hét alatt több, mint hatezren kóstolták meg az öt nagy állami szolgáltató 15 csapvizét. A győztes az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.  Szilvásvárad- Szalajka – völgyi vize lett. A népszerű szomjoltó speciális gyerekrajzzal díszített palackba kerülve most országos road-showra indul.
Tavaly decemberben indította útjára az öt nagy állami víziközmű-szolgáltató – a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., az Északdunántúli Vízmű Zrt., az  Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt - Csapra fel! kommunikációs kampányát. Céljuk a tudatos vízfogyasztás és hatékony vízfelhasználás mellett a lakosság csapvíz fogyasztásra való ösztönzése.
 „A tiszta, minőségi csapvíz biztosítása az egyik legfontosabb feladata a mindenkori kormánynak. A lakosságnak mindemellett felelősséggel kell bánnia ezzel a közös természeti kincsünkkel, így a regionális vízművek szemléletformáló kampánya hozzájárul egy fenntartható jövőhöz”– mondta dr. Fónagy János az NFM parlamenti államtitkára a budapesti rendezvényen.
A kampány első szakaszában a lakosság az öt nagy szolgáltató 15 féle vizéből választhatta ki a neki leginkább tetszőt. Az I. Országos Csapvíz-kóstoló Verseny keretében több ezren mondták el véleményüket. A leadott szavazatok alapján az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.  Szilvásvárad- Szalajka – völgyi vize lett a győztes.
„A többségi állami tulajdonú regionális víziközmű-szolgáltató cégek, köztük az ÉRV küldetése, hogy a társadalom megelégedésére a legmagasabb minőségi színvonalú szolgáltatást nyújtsuk. Öröm, hogy a kampány lehetőséget adott számunkra, hogy megmutassuk, mennyi féle ízű, rendszeresen ellenőrzött, egészséges ivóvíz van Magyarországon. Társaságunk vezetőjeként büszkeséggel tölt el, hogy a szolgáltatási területünkön található víz lett a kedvenc, de hiszem, hogy a kampány valódi nyertesei a nívós víziközmű-szolgáltatók csapvíz-fogyasztói.”- tájékoztatott Ritter Géza azÉszakmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója.
A legjobbnak ítélt csapvíz kulacsokba került, és különleges címkét is kapott. A kampány kiemelt célcsoportját képező diákok egy országos pályázat keretében tervezhették meg a nyertes víz palackjának címkéjét. A győztes pályamunkát egy 10 éves szegedi kisiskolás küldte be. A nyertes a budapesti rendezvényen vehette át jutalmát.
A fővárosi rendezvényen elhangzott: a Csapra fel! kampány országos roadshow-val folytatódik. Ennek keretében két hét alatt a kezdeményezés eljut a legnagyobb egyetemekre, főiskolákra is az országban. A kitelepülésekkor táblagépekre optimalizált szórakoztató, egyben edukatív tesztekkel hívják fel a csapvízfogyasztásra a fiatalok figyelmét.
 
Mint ismert, az öt regionális víziközmű-szolgáltató nem először fog össze a társadalmi szemléletformálás jegyében. A 2013-ban Tudatos vízfelhasználó néven indított közös kampányuk fő céljaként a lakosság tudatos vízfogyasztása erősítésének támogatását, a hatékony vízfelhasználást eredményező fogyasztói attitűd kialakítását fogalmazták meg. Az idei kampány során ezek a célok egészültek ki a magyar lakosság csapvíz fogyasztásra ösztönzésével.

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ