Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Becsengettek: figyeljünk a diákok elegendő vízfogyasztására a tanév alatt is!

A megfelelő mennyiségű vízbevitel nemcsak a nyári kánikulában, hanem az év hátralevő részében is kiemelten fontos. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., mint felelős víziközmű-szolgáltató, felhívja a szülők, illetve a pedagógusok figyelmét a diákok megfelelő mennyiségű vízfogyasztására, kiemelve, hogy a vízhiány nemcsak a koncentrációs képességet csökkentheti, hanem további működési zavarokat is eredményezhet.
Egy fejlődő szervezetnek napi 1,5-2 liter vízre van szüksége, ezért elengedhetetlen, hogy a szülők és a pedagógusok fokozott figyelemmel kísérjék a diákok vízfogyasztását. A vízhiány ugyanis csökkenti a koncentrációs képességet, immunrendszeri, emésztési és egyéb működési zavarokat okozhat. Elégtelen vízfogyasztás esetén az energiatermelés is csökken, ezért a diákok fáradtnak, bágyadtnak, kedvtelennek érezhetik magukat az iskolában, ami a tanulás gördülékenységét akadályozhatja. Felmérések bizonyítják továbbá, hogy a gyermekek különösen érzékenyek a vízvesztésre: míg gyermekkorban a test víztartalma akár a 75%-ot is elérheti, felnőttkorban ez a mennyiség 60%-ra csökkenhet.
A tiszta, jó minőségű csapvíz fogyasztása kiemelten javasolt a szakértők által. A TRV Zrt. működési területén döntő részben kiváló minőségű ivóvizet biztosít, és folyamatosan gondoskodik arról, hogy ezt a színvonalat minden szolgáltatási településen elérje és megtartsa, illetve, hogy maradéktalanul megfeleljen az ivóvíz előállítókra és szolgáltatókra vonatkozó előírásoknak.

 

„A TRV Zrt. célja, hogy a fogyasztóhoz minden településen, az év minden pillanatában fogyasztásra alkalmas, a lehető legjobb minőségű  víz kerüljön. Hogy biztosíthassuk a megfelelő ivóvíz-paramétereket, a megnövekedett hatósági ellenőrzések mellett, a Nemzeti Akkreditáló Testület által akkreditált vizsgálólaboratóriumunk is állandó mintavételezést végez szolgáltatási területünkön. Negyedévente friss vízminta adatokat közlünk a honlapunkon, mind a víz, mind a szennyvíz tekintetében, településekre lebontva, így a fogyasztók folyamatosan tájékozódhatnak a szolgáltatás minőségéről” − mondta Hajdú Gábor, a TRV Zrt. vezérigazgatója.

Idén is volt Családi nap!

A jó idő és a hűs víz mellett móka, kacagás várta az idei TRV-s Családi napra ellátogató több mint 900 dolgozót és hozzátartozóját szombaton a Macsi – balcsinál.
Szép hagyomány a Családi nap megtartása vállalatunknál. A rendezvénnyel a vállalatvezetés célja megköszönni a dolgozóknak az éves megfeszített munkát. S azért, hogy ez minél emlékezetesebb nap lehessen a résztvevők számára, felhőtlen kikapcsolódást igyekszik biztosítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén a gyerekeket egyebek mellett légvárak, arcfestés, kézműves foglalkozások várták, de a vállalkozó szellemű felnőttekkel együtt kipróbálhatták a vízi focit is. A játékos lelkületű ifjoncok és lelkükben örök fiatalok pedig a játékos sorversenyen, kosárra dobásban vagy épp strandröplabdában próbálhatták ki tudásukat. A megmérettetés legjobbjai éremmel a nyakukban távozhattak a nap végén az eseményről. S míg folytak a nagy összecsapások, készültek a jófajta étkek: rotyogtak a bográcsban a pörköltek, sültek a tárcsákon a finomabbnál finomabb étkek, melyekkel a főzőcsapatok várták a megéhezett embereket. Az ebéd utáni csendes pihenőre azonban most sem volt idő, következett a hastáncbemutató, majd az Apropó zenekar „húzta el” mindenki nótáját. A rendezvény fináléjaként adta át vezérigazgató úr az érmeket a legkiválóbb teljesítményt nyújtóknak, valamint a vándorkupát az idei legjobbnak, a KFCS csapatának. Este hat órakor fáradtan, de élményekben gazdagon hagyhatták el a Látóképi Tófürdőt mindazok, akik idén ott voltak a Családi napon.      

Elismerő oklevél Kantár Józsefnek

Elismerő oklevelet vehetett át Kantár József kollégánk a hétvégén Sopronban. A rangos elismerést a XIX. Országos Víziközmű Konferencián kapta kézhez vízügyi szakemberünk, aki jelenleg a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Üzemigazgatóság üzemigazgató-helyettese.
Kantár József már 28 éve dolgozik a vizes szakmában, elsőként a Szabolcs-Szatmár Megyei Víz és Csatornamű Vállalatnál helyezkedett el műszaki rajzolóként, majd építésvezetőként. Ezt követően lett a Mándoki térség körzeti vízmű főgépésze, mely munkakört aztán a TRV Zrt-.hez kerülve is ellátta. Közben, a munka mellett, építőmérnök diplomát szerzett és 2006-tól 2010-ig a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Felső-Szabolcsi Üzemigazgatóságának vízellátási üzemvezetője volt. Hasznos elképzeléseinek, ötleteinek, javaslatainak köszönhetően nőtt az üzemigazgatóság társasági szintű folyamatos elismerése. Ennek köszönhetően nevezték ki a Felső-Szabolcsi Üzemigazgatóság vezetőjévé. 2012-től, a vállalat ugrásszerű növekedése idején is kivetette részét a munkából. Így komoly érdemei vannak abban, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hétszeresére duzzadt üzemeltetési területen a szolgáltatás gyakorlatilag zökkenőmentesen folytatódott 2013-tól. 
A szakmai hozzáállása mellett a vállalatnál sportszervezőként is ismert. Az elmúlt húsz évben a vízügyi sportnapokon, és egyéb szakmai sport rendezvényeken a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. általa menedzselt labdarúgó csapata számtalan figyelemreméltó eredményt ért el.
Az elismerésért gratulálunk!
 
mav 9078 mav 9080

Óvjuk és spóroljunk a vízzel – Környezetvédelmi Világnap

A minket körülvevő világ, így a víz védelmére is felhívja a figyelmet a Környezetvédelmi Világnap, melyet június 5-én ünneplünk.
Több mint 40 évvel ezelőtt, 1972. június 5-én tartották meg Stockholmban, "Ember és bioszféra" címmel, az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciáját, ahol ezt a napot környezetvédelmi nappá nyilvánítottak. Az idei esemény mottója: "Hét milliárd álom. Egy bolygó. Figyeljünk a fogyasztásra!", a környezeti értékek fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.
Természeten nem csak ezen a napon óvhatjuk környezetünket, spórolhatunk természeti kincseinkkel, hanem az év minden napján, azzal is, ha pár egyszerű apróságra odafigyelünk, a vízhasználat terén is. Íme, 13 + 1hasznos, vízszámlát is csökkentő tipp:
1. Ellenőrizze rendszeresen vízszámláját! Így hamar kiderül, ha repedés vagy szivárgás miatt fölöslegesen folyik el a víz az otthonából.
2. Javítsa meg a csöpögő csapokat, rengeteg víz elfolyhat így észrevétlenül!
3. Fürdés helyett inkább tusoljon, ha pedig zuhanyzik, tegye azt 1 perccel rövidebb ideig, mint szokta. Ezzel az apró trükkel több köbméter vizet spórolhat meg.
4. Zárja el fogmosáskor a vizet, hogy ne folyjék feleslegesen.
5. A fagyasztott ételt ne folyó vízben olvassza ki, hanem vegye ki inkább időben a mélyhűtőből.
6. Mosogatáskor maximum csak az öblítéshez használjon folyóvizet.
7. A gyümölcsöket, zöldségeket is inkább mossa tálban, ne folyó víz alatt!
8. Ha a nyári melegben hideg vízre vágyik, tartson belőle egy flakonnal a hűtőben! Így mindig kéznél van a hűsítő és a csapot sem kell fölöslegesen sokáig folyatni.
9. Szereljen fel egy azonnali vízmelegítőt a mosogatójához, így nem kell sok liter vizet kiengedni, amíg oda ér a meleg víz!
10. Tartsa szem előtt, hogy a félig üres mosógép is ugyannyi vizet használ, mint a teletöltött! Várja inkább össze a kimosandó ruhamennyiséget!
11. Fogja fel a kertben az esővizet és locsoljon azzal!
12. Mindig hajnalban, vagy késő este öntözzön. Ilyenkor hűvösebb van, ezért a párolgás is kisebb!
13. Ha hálózati csapról locsol, ügyeljen arra, hogy mindig csak azt a területet locsolja, amit szeretne!
+ 1 Tanítsa meg gyermekeit is a víz védelmének fontosságára!

Főzősiker a nagykátai Majálison

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. nagykátai csapata nem csak a vizes területen bizonyít! A helyi városi majális főzőversenyére benevezve, csapatunk egy kiváló 7 húsos káposztával lett különdíjas! 
Gratulálunk!

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ