Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Közel 300.000 fogyasztási hely szolgáltatója lett a TRV Zrt.

2015 is a bővülések éve volt a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. számára

Az állami víziközmű-szolgáltatók közül az egyik legnagyobb integrátorként a TRV Zrt. 2015-ben immár 270 település és ezzel 291 480 fogyasztási hely ellátója lett. A megnövekedett feladatok a dolgozók létszámának bővülését is maga után vonták, a társaság több mint 1550 főt foglalkoztat. Az integrálás mellett természetesen a zavartalan vízellátás biztosítása is elsődleges cél volt a vállalat számára, amelynek az idei évben is sikeresen megfeleltek, sőt a 2016-os évben további beruházások megvalósítása is szerepel a megvalósítandó tervek között. 

Sikeres évet tudhat maga mögött a TRV Zrt., hiszen az üzemeltetésükben lévő 209 településhez 61 újabb csatlakozott, 84 830 fővel növelve ezzel a fogyasztók számát. A társaság így jelenleg az állami szolgáltatók közül a térség egyik legnagyobb integrátoraként 270 település 291 480 fogyasztási helyen biztosítja az ivóvízellátást. 
A megnövekedett feladatok, valamint az újonnan átvett települések ellátásából adódóan a TRV Zrt. dolgozói létszáma is nőtt, mely immár meghaladja az 1550 főt. A szakemberek kiválasztásánál továbbra is fő szempont maradt a megfelelő végzettség és gyakorlat mellett, az érintett települések eddigi víziközmű-üzemeltetésben dolgozó kollégáinak átvétele, ezáltal őrizve meg az érintett településeken a közvetlen víziközmű-szolgáltatásban dolgozók munkahelyét. Szintén a magas színvonal biztosítását célozta a meglévő munkavállalók 6 féle folyamatos szakmai továbbképzése is. Ugyanakkor a humán-erőforrás optimalizálása mellett a vállalat folytatta az egységes irányítástechnikai, ügyfélszolgálati és kommunikációs rendszer kialakítását, fejlesztését is 2015-ben.
A folyamatos bővülések természetesen szervezeti átszervezést is igényelnek. Jelenleg a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-n belül 4 üzemigazgatóság fogja össze a 6 db víziközmű-üzemeltető üzemmérnökség szakmai feladatait. Az átszervezéseknek köszönhetően az újonnan csatlakozó települések integrálása sikeresen ment végbe, az önkormányzatok kéréseinek, a helyi adottságoknak, valamint az ott lakók érdekeinek figyelembevétele mellett.
„Büszkék vagyunk arra, hogy az áldozatos munkánknak, hozzáértésünknek köszönhetően működési területünkön a vízellátás zavartalan volt, a csőtörések, és egyéb műszaki meghibásodások minden esetben 6 órán belül elhárításra kerültek, jelentősebb közegészségügyi probléma nem lépett fel az elmúlt évben a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szolgáltatási területén” mondta el Hajdú Gábor, a TRV Zrt. vezérigazgatója.
A társaság ugyanakkor a kiváló, uniós elvárásoknak messzemenően megfelelő minőségű ivóvíz - szolgáltatás biztosítása érdekében 2015-ben is maximális szakmai támogatója, segítője volt a szolgáltatási területükön futó 103 db KEOP pályázatnak.
A további fejlesztések a jövő évben is folytatódnak a TRV Zrt.-nél, a vállalat működési területén 13 db beruházás van folyamatban, 22 db projekt előkészítése pedig már megtörtént, melyek megvalósítása a KEHOP (2014-2020) időszakban várható.

Köszöntő

Segítettünk, boldogabb lesz a karácsony

Idén több mint 100 család karácsonyát varázsolják szebbé a TRV dolgozói!
Az MNV által közelmúltban meghirdetett akcióra szolgáltatási területünk minden szegletéből érkeztek a felajánlások. Ki vidám, gyerekeknek szánt ajándékkal teli dobozokat készített, ki tartós élelmiszerrel kívánt egy- egy nehézsorsú családot megsegíteni. A lényeg az akaraton volt, az érzésen, hogy segítünk. A tiszta, nemes szeretetről, a másikhoz való odahajolásról pedig a felajánlott csomagjainkat szállító kisteherautó tett tanúbizonyságot, mely az akció budapesti központi gyűjtőhelyére szállította a TRV-s adományokat. Innen az Ökumenikus Segélyszervezethez kerültek felajánlásaink, hogy a civil szerveződés munkatársai segítsenek a több mint 100 kiválasztotthoz eljuttatni küldeményeinket.


Köszönet

Egészséges az ivóvíz a beregi térségünk újabb nyolc településén

Kiváló minőségű vizet szolgáltatunk Vásárosnamény - Perényitanya, Gergelyiugornya, Tiszaszalka, Nyírmada, Jánd, Pusztadobos, Tiszaadony és Tiszavid térségében. A területen, a „Beregi Ivóvízminőség-javító projekt” keretében történt ivóvízkezelési - technológia fejlesztésének és az ivóvízellátó- hálózat rekonstrukciójának köszönhetően, a határérték alá csökkent a vas, a mangán, az ammónium és az arzén tartalom. 
A beregi térség csaknem 433 millió forint értékű ivóvízminőség-javító programjának keretében nyolc település lakosa juthat az európai elvárásoknak is megfelelő minőségű ivóvízhez. A TRV Zrt. a „Beregi Ivóvízminőség-javító projekt” –nek köszönhetően a térségben élő több mint 11 ezer lakosának szolgáltat kiváló minőségű vizet.
A beruházás pozitívumai a településeken:
- A mai kor követelményeinek és elvárásainak mindenben megfelelő, új technológiára cserélték az érintett vízműtelepeken a meglévő vízkezelési technológiákat. A folyamatot szűrőnként szétválasztották, így 1. lépésben a vastól és az arzéntól, míg 2. lépésben a mangántól tisztul meg az ivóvíz. A települési ivóvízhálózatokon meglévő csomópontokat felújították, mosatási csomópontokat alakítottak ki, a csomópontok közötti átkötések közötti egyes szakaszokon pedig a régi, rossz vasvezetékeket modern, a kornak megfelelő PE vezetékekre cserélték.
-  Mind a 4 vízmű rendszerhez tartozó víztorony megújult.
- A telepeken félautomata számítógépes rendszert vezettek be. A felügyelet mellett működő rendszer lehetővé teszi, hogy a tornyok aktuális vízszintjéről folyamatos jelzés érkezzen a vízműtelepekre, így a pillanatnyi vízigénynek megfelelően irányíthatók a szivattyúk.
- A szűrőket kívül részben, belül teljesen felújították Nyírmadán, mely 2 új szűrővel is gazdagodott, Gergelyiugornyán a meglévő kutat a biztonságos szolgáltatásért a TRV Zrt. újította fel. De megújultak a szűrők Tiszaszalkán is, sőt a település egy új kutat is kapott. Ugyanakkor Vásárosnamény- Perényitanyán a beruházásnak köszönhetően új modern épületben üzemelteti cégünk az újonnan megépült vízműtechnológiát. A biztonságos működés érdekében még egy plusz kutat is átadtak a vízműtelepen. 
- Az újonnan kialakított technológiák, az elvárásoknak megfelelően tudják biztosítani bakteriológiai szempontból a folyamatos, stabil szolgáltatási szintet. Sőt, a kivitelezőnek hála, olyan plusz dolgok is megépítésre kerültek, melyek nem voltak az eredeti terv részei, viszont a környezetvédelmi előírások miatt megvalósításuk szükséges volt.    
 - Jelentősen csökkent a hálózati veszteség a Tiszaszalka és Tiszaadony között újonnan megépült távvezetéknek köszönhetően. Így az eredeti terveknek megfelelőn valósulhatott meg Tiszaszalkán a vízmű rekonstrukciója, bővítésre nem volt szükség.
-  A vízműtelepek rekonstrukciója kapacitásbővüléssel ugyan nem járt, de működésük minőségi szempontból stabilabb lett. Ezt célozta a hálózatrekonstrukció keretében megépített szivacs behelyező illetve kidobó csomópontok megépítése is.
A lakosság igényeit és biztonságát teljes mértékben kiszolgálja a most sikerrel zárult beruházás: a vízműtelepek a hatályban lévő rendeletben meghatározott vízminőségi határértékeknek megfelelő vízminőséget szolgáltatnak Vásárosnamény - Perényitanya, Gergelyiugornya, Tiszaszalka, Nyírmada, Jánd, Pusztadobos, Tiszaadony és Tiszavid térségében.  


Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ