Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Köszöntő

Segítettünk, boldogabb lesz a karácsony

Idén több mint 100 család karácsonyát varázsolják szebbé a TRV dolgozói!
Az MNV által közelmúltban meghirdetett akcióra szolgáltatási területünk minden szegletéből érkeztek a felajánlások. Ki vidám, gyerekeknek szánt ajándékkal teli dobozokat készített, ki tartós élelmiszerrel kívánt egy- egy nehézsorsú családot megsegíteni. A lényeg az akaraton volt, az érzésen, hogy segítünk. A tiszta, nemes szeretetről, a másikhoz való odahajolásról pedig a felajánlott csomagjainkat szállító kisteherautó tett tanúbizonyságot, mely az akció budapesti központi gyűjtőhelyére szállította a TRV-s adományokat. Innen az Ökumenikus Segélyszervezethez kerültek felajánlásaink, hogy a civil szerveződés munkatársai segítsenek a több mint 100 kiválasztotthoz eljuttatni küldeményeinket.


Köszönet

Egészséges az ivóvíz a beregi térségünk újabb nyolc településén

Kiváló minőségű vizet szolgáltatunk Vásárosnamény - Perényitanya, Gergelyiugornya, Tiszaszalka, Nyírmada, Jánd, Pusztadobos, Tiszaadony és Tiszavid térségében. A területen, a „Beregi Ivóvízminőség-javító projekt” keretében történt ivóvízkezelési - technológia fejlesztésének és az ivóvízellátó- hálózat rekonstrukciójának köszönhetően, a határérték alá csökkent a vas, a mangán, az ammónium és az arzén tartalom. 
A beregi térség csaknem 433 millió forint értékű ivóvízminőség-javító programjának keretében nyolc település lakosa juthat az európai elvárásoknak is megfelelő minőségű ivóvízhez. A TRV Zrt. a „Beregi Ivóvízminőség-javító projekt” –nek köszönhetően a térségben élő több mint 11 ezer lakosának szolgáltat kiváló minőségű vizet.
A beruházás pozitívumai a településeken:
- A mai kor követelményeinek és elvárásainak mindenben megfelelő, új technológiára cserélték az érintett vízműtelepeken a meglévő vízkezelési technológiákat. A folyamatot szűrőnként szétválasztották, így 1. lépésben a vastól és az arzéntól, míg 2. lépésben a mangántól tisztul meg az ivóvíz. A települési ivóvízhálózatokon meglévő csomópontokat felújították, mosatási csomópontokat alakítottak ki, a csomópontok közötti átkötések közötti egyes szakaszokon pedig a régi, rossz vasvezetékeket modern, a kornak megfelelő PE vezetékekre cserélték.
-  Mind a 4 vízmű rendszerhez tartozó víztorony megújult.
- A telepeken félautomata számítógépes rendszert vezettek be. A felügyelet mellett működő rendszer lehetővé teszi, hogy a tornyok aktuális vízszintjéről folyamatos jelzés érkezzen a vízműtelepekre, így a pillanatnyi vízigénynek megfelelően irányíthatók a szivattyúk.
- A szűrőket kívül részben, belül teljesen felújították Nyírmadán, mely 2 új szűrővel is gazdagodott, Gergelyiugornyán a meglévő kutat a biztonságos szolgáltatásért a TRV Zrt. újította fel. De megújultak a szűrők Tiszaszalkán is, sőt a település egy új kutat is kapott. Ugyanakkor Vásárosnamény- Perényitanyán a beruházásnak köszönhetően új modern épületben üzemelteti cégünk az újonnan megépült vízműtechnológiát. A biztonságos működés érdekében még egy plusz kutat is átadtak a vízműtelepen. 
- Az újonnan kialakított technológiák, az elvárásoknak megfelelően tudják biztosítani bakteriológiai szempontból a folyamatos, stabil szolgáltatási szintet. Sőt, a kivitelezőnek hála, olyan plusz dolgok is megépítésre kerültek, melyek nem voltak az eredeti terv részei, viszont a környezetvédelmi előírások miatt megvalósításuk szükséges volt.    
 - Jelentősen csökkent a hálózati veszteség a Tiszaszalka és Tiszaadony között újonnan megépült távvezetéknek köszönhetően. Így az eredeti terveknek megfelelőn valósulhatott meg Tiszaszalkán a vízmű rekonstrukciója, bővítésre nem volt szükség.
-  A vízműtelepek rekonstrukciója kapacitásbővüléssel ugyan nem járt, de működésük minőségi szempontból stabilabb lett. Ezt célozta a hálózatrekonstrukció keretében megépített szivacs behelyező illetve kidobó csomópontok megépítése is.
A lakosság igényeit és biztonságát teljes mértékben kiszolgálja a most sikerrel zárult beruházás: a vízműtelepek a hatályban lévő rendeletben meghatározott vízminőségi határértékeknek megfelelő vízminőséget szolgáltatnak Vásárosnamény - Perényitanya, Gergelyiugornya, Tiszaszalka, Nyírmada, Jánd, Pusztadobos, Tiszaadony és Tiszavid térségében.  


Sikerrel vizsgázott a szennyvízcsatorna-hálózat és a szennyvíztisztító Hodászon

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg az elmúlt évtizedek szennyvízkérdését megoldó projekt a nagyközségben. 

A mintegy 3400 lelkes településen jelenleg már mintegy 60 %-os a rákötés. A talajvíz és a talaj tisztaságának megóvását is célzó beruházásnak köszönhetően a most megépült szennyvíztelepre nyomócsövön érkezik be a településről a nyers szennyvíz. Ennek mechanikai tisztítását a gépi rács és a homokfogó, míg a biológiai tisztítását két, szakaszos működésű, eleveniszapos reaktor végzi. A telepen ezen kívül kiegyenlítő, sűrítő és fertőtlenítő medence is létesült. A tisztított szennyvíz a fertőtlenítőből gravitációs vezetéken, mérőaknán át folyik végül a befogadó, Meggyes - Csaholyi főfolyás szelvénybe.  

A most felépült szennyvíztisztító telep irányítása hierarchikus felépítésű. Az alsó szinten a technológiához közvetlen kapcsolódó, szükség szerint helyi kijelzéssel is rendelkező mérő- és kijelző készülékek, illetve a kézi gépműködtetések találhatók. Ugyanakkor a felső szinten van a beérkező adatokat fogadó, gyűjtő, feldolgozó és esetenként beavatkozási parancsot kiadó PC. A telep működésének ellenőrzése az így gyűjtött adatok alapján történik, a számítógép által rögzített grafikonok kiértékelésével. Az épületben vegyszertermet és raktárhelyiséget is kialakítottak, míg a szociális blokkban öltöző, irodahelyiség és időszakosan használt tartózkodó épült. A telep energiaellátását a meglevő transzformátor- állomás, míg az épület belső világítását és a térvilágítást a környezetnek megfelelő, korszerű világítótestek biztosítják.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. üzemeltetőként úgy látja, a szennyvíz- csatornahálózatnak köszönhetően érzékelhető minőségi javulás lesz a folyékony hulladékszállításban Hodászon: 

- csökken a lakosok szennyvíz elhelyezésre fordított költsége 

- megoldódik az ingatlantulajdonosok szennyvíz elszállítási gondja 

- és segítségével megszűnik a környezetvédelmi probléma is, hiszen a szennyvíz már nem szivárog el a talajba, így csökken a talajszennyezés veszélye. Mindez egészségesebb életfeltételeket jelent. 

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ