Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Idén is volt TRV-s Mikulás

Hagyományosan, immár harmadik éve kedveskedik a TRV Zrt. Mikulás-ünnepséggel a dolgozók gyermekeinek. A könnyebb megközelíthetőség érdekében idén két helyszínen – Mátészalkán és Szolnokon - találkozhattak a kicsik a Mikulással. Az egész napos rendezvényen a Mikulás mellett, bűvész, kézműves foglalkozások, lufi hajtogatás, báb és cirkuszi előadás várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Természetesen azok sem maradtak le a Mikulás-csomagról, akik személyesen nem tudtak részt venni a jó hangulatú családi rendezvényen, hozzájuk utólag jutatta el a pakkot a fehér szakállú.

 

Hogyan előzzük meg a fagy okozta vízhálózati károkat

Beköszöntött a tél, s ilyenkor bizony számolnunk kell azzal, hogy az elkövetkező időszakban többször is 0 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérő higanyszála. A vizes szakemberek sok éves tapasztalata az, hogy a csőtörések száma a téli időszakban 10-15%-kal magasabb, mint nyáron, márpedig ennek oka a fagy. Ezek javítása rendkívül nagy pénzügyi terhet okozhat, nem beszélve a nem megfelelően téliesített mérőórák elfagyásáról. A TRV Zrt. felhívja ezért a figyelmet arra, léteznek olyan bevált gyakorlatok, praktikák, melyekkel elkerülhetjük a nem várt plusz kiadásokat és kellemetlenségeket. 

Tudta, hogy a fagykár okozta káros vízelfolyás megelőzése a Felhasználó és a Szolgáltató közös érdeke? 

A vízmérők elhelyezésére szolgáló akna a felhasználási hely (ingatlan) házi ivóvízhálózatának a tartozéka. Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 64.§ (8) szerint: „Az elszámolás alapjául szolgáló fogyasztásmérők és a leszerelésüket megakadályozó zárak sértetlen megőrzéséért és védelméért a bekötési vízmérő vonatkozásában a felhasználó felelős. Mulasztás miatt megrongálódott (fagyott) vagy elveszett fogyasztásmérő javításának, pótlásának, szerelésének költségeit, továbbá valamennyi ezzel összefüggő kárt a felhasználó a víziközmű-szolgáltatónak megtéríti”. Ugyanakkor a téliesítés mellett szintén fontos, hogy munkatársaink a vízmérőt le tudják olvasni. Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 61.§ (8) bekezdése szerint:„A felhasználó köteles a víziközmű-szolgáltatóval, illetve a fogyasztásmérő leolvasását végző személlyel együttműködni, a fogyasztásmérőhöz való hozzáférést biztosítani.” 

Felhasználóként mi az Ön teendője mérőelfagyás esetén? 

Mérőelfagyás esetén, haladéktalanul hívja a hibabejelentő telefonszámot. Amennyiben a vízmérő előtti elzáró csap nyitva van, akkor a további vízelfolyás megelőzése érdekében próbálja elzárni. Mérőelfagyáskor Társaságunk a helyszínen jegyzőkönyvet vesz fel, melyben rögzíti a káresemény körülményeit. A károk megelőzése érdekében javasoljuk, hogy a télen nem használt ingatlanát rendszeres időközönként ellenőrizze, vagy ellenőriztesse.

Vízmérő-elfagyás észlelése esetén haladéktalanul értesítse Társaságunkat az alábbi elérhetőségek egyikén:

Call Center telefonszáma: +36-40-180-124

• e-mail cím: ugyfelszolgalat.szolnok@trvzrt.hu

• levelezési név, cím: TRV Zrt., 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 5.

Amennyiben azt észlelik, hogy a vízmérőt eltulajdonították vagy megrongálták kérjük, haladéktalanul tegyenek rendőrségi feljelentést!

Jó tanácsok télre, ha télen is használja az ingatlant: 

1. A vízmérő akna belső felületét lássa el megfelelő szigeteléssel, különösen az akna mennyezetén és az oldalfalakon. A belső szigetelésre alkalmas anyag pl. a hungarocell. Figyeljen arra, hogy a szigetelőanyag nedvesség hatására ne veszítsen szigetelőképességéből

2. Ellenőrizze a vízmérő akna lebúvó nyílását záró aknafedlap illeszkedését. A vízmérő akna fedlapja záródjon résmentesen, ne legyenek rajta hézagok, ahol a hideg levegő az aknába áramolhat. A lebúvónyílást záró aknafedlapját is javasolt hőszigetelő anyaggal ellátni.

3. Amennyiben az akna fedelén bármilyen sérülést észlel, javasolt minél előbb gondoskodni a cseréjéről, nehogy szétfagyjon a vízmérő. 

Jó tanácsok télre, ha télen nem használja az ingatlant: 

1. Víztelenítse ingatlana belső vízhálózatát. A víztelenítés javasolt lépései:

- Amennyiben van, a vízmérő utáni első csapot zárja el ideiglenesen. 

- Amennyiben az elzáró csap nem zár tökéletesen, vagy nem működik, akkor kérjük, forduljon szakemberhez.

- Takarja le hőszigetelő anyaggal a vízmérő akna fedlapját.

- Nyissa ki és hagyja nyitva az épületekben található csapokat és engedje le a berendezésekből (bojler, WC tartály stb.) a vizet!

- Víztelenítse a kerti csapokat! (Nyissa ki a kerti csapot, ezután zárja el a víztelenítő csapját!) 

Tudja, mi tartozik a házi ivóvízhálózathoz, és kinek kell rendszeres ellenőrzéséről, karbantartásáról gondoskodnia? 

• A házi ivóvízhálózat az ingatlan ivóvízfogyasztását biztosító vízvezeték- hálózat (amely a rajta kialakított vízkivételi helyekig szállítja a vizet) illetve annak tartozékai, így például a vízmérő elhelyezésére szolgáló akna.

• A házi ivóvízhálózat rendszeres (legalább havi gyakorissággal) ellenőrzéséről, szükség szerinti karbantartásáról, a Felhasználónak kell gondoskodnia, saját költségén.

• A vízmérő fagy elleni védelme, szintén a felhasználó felelősségi körébe tartozik.

Nemeslelkűségből jeles - adománygyűjtés

Társaságunk ebben az évben is örömmel csatlakozott az MNV Zrt. –hez tartozó társaságok körében meghirdetett jótékonysági akcióhoz. Bár az idő igen rövid volt, minden szolgáltatási területről szép számmal érkeztek felajánlások a nemes célra. A két nap alatt beérkezett játékokat, élelmiszereket, pelenkákat, gyermekruhákat pénteken jutattuk el a budapesti gyűjtőpontra, ahonnan továbbítják azokat a rászoruló gyermekek családjaihoz. Akciónknak köszönhetően nem csak az adományozók lettek kicsit jobbak lélekben, de segítettünk abban is, hogy minél több gyermeknek lehessen idén békés, boldog karácsonya!

 

Versenyben

Az erős középmezőnyben végzett csapatunk a 15. alkalommal megrendezett Országos Víziközmű Szerelőversenyen. Az ágazat egyik legrangosabb rendezvényén a TRV Zrt.-t a Hajdú-Bihar megyei Üzemigazgatóság Nyugati Üzemmérnökségének négyfős csapata képviselte.  

A szakma legjobbjai Lentiben találkoztak 2016. szeptember 28-29-én, hogy kiderüljön, idén ki a legjobb a vizesek közül. A Magyar Víziközmű Szövetség és a Zalavíz Zrt. által közösen megrendezett döntőre 21 csapat, több mint kétszáz szakembere érkezett az ország víziközműveiből, hogy bizonyítsa felkészültségét. Az elméleti teszt során 1 óra alatt kellett 50 kérdésre helyesen válaszolnia a versengőknek. Majd 5 tagú szakmai zsűri előtt, 120 perces szintidőn belül kellett bizonyítani a szakmai rátermettséget, valós körülmények között, víznyomás alatt lévő vezetékeken. A nehéz küzdelemben a TRV Zrt.-t képviselő Hajdú-Bihar Megyei Üzemigazgatóság szerelőcsapata összesítésben - holtversenyben a Nyírségvízzel - a 13-14. helyen végzett. A tisztességesen helytálló csapat tagjai: André Sándor, Német Lajos, Zagyva László, Molnár István.

Gratulálunk!  

  Fotó: Zalavíz Zrt.

ÚJ VÍZMŰ-TECHNOLÓGIA JÁSZAPÁTIN

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Jászságban nyolc településen, köztük Jászapátin is, felújították a vízmű-telepet. A projekt a települések összefogásával közel nettó 2 milliárdos összegből, pályázat elnyerésével valósult meg. Az új víztisztítási technológia próbaüzeme befejezéshez közeledik, szigorú ANTSZ ellenőrzés mellett. 


http://www.jttv.hu/uj-vizmu-technologia-jaszapatin

 

forrás: Trió Tv


Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ