Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Cégismertető

„Ahol víz van, élet is van"- tartja a mondás. A nem elegendő mennyiségű és nem megfelelő minőségű ivóvíz világszerte okoz olyan problémákat, melyet a fejlett országokban élők talán el sem tudnak képzelni. Magyarországon azonban ez jelenleg nem jelent problémát a víziközmű-szolgáltatók munkájának köszönhetően, melyek közül a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. ma csaknem 600.000 embert lát el ivóvízzel.

2011. évtől napjainkig a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. működési területe közel hatszorosára nőtt, mely növekedés, ha lassúbb ütemben ugyan, de folyamatos. Cégünk jelenleg kétszázöt településen tevékenykedik, ahol 590.990 fogyasztót látunk el ivóvízzel és 262.272 fogyasztó által kibocsátott szennyvizet vezetünk el, melyet megfelelő szintű tisztítás után, ártalommentesen helyezünk el. Társaságunk jelenleg 6 megyében (Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs- Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Csongrád, Pest) tevékenykedik.

Hazánkban a víziközművel kapcsolatos kérdések az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta kapnak egyre nagyobb figyelmet. Ennek sarkalatos pontjai a vízbázisok védelme (különös tekintettel a sérülékeny vízbázisokra), a közegészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvízellátás, a keletkező szennyvizek elvezetése – és tisztítása, ártalommentes elhelyezése, valamint a szervezeti struktúra átalakítása, rendezése.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 2013. november 8-án kapta meg a működési engedélyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökétől, Dr. Dorkota Lajostól.

Megfeszített munkánknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy mára a hozzánk tartozó területeken megteremtettük a biztonságos és zavartalan ivóvízellátást, valamint a keletkező szennyvizek elvezetését és tisztítását. Ugyanakkor megkezdtük a fogyasztóbarát ügyfélszolgálat és fizetési rendszer kidolgozását amellett, hogy együttműködést alakítottunk ki a helyi és megyei beszállítókkal. Kimagasló és fontos gazdasági teljesítmény az is, hogy az összevonásokkal járó költségeket sikerült teljes mértékben önerőből megvalósítanunk.

Természetesen a folyamatos bővülések miatt társaságunk állandó átszervezést is igényel. Jelenleg 3 üzemigazgatóságunk 9 üzemmérnökségen keresztül látja el a feladatokat. Tesszük ezt azért, mert az elmúlt időszakban igyekeztünk egy olyan rendszert kialakítani, melybe az újonnan csatlakozó települések is gond nélkül beilleszkedhetnek.

A TRV Zrt. szolgáltatási területe 2011-ben, illetve napjainkban

 

A nagy változások a rengeteg pozitívum mellett sok kihívással és nehézséggel is járnak, amivel meg kell küzdenie a TRV Zrt. dolgozóinak. Az integrált települések nagy részén a vezetékek elavultak és nem megfelelő műszaki állapotúak. Ezért végre kell hajtanunk a megfelelő ivóvíz- és szennyvízellátás biztosításához szükséges technológiai karbantartásokat és felújításokat. Az erre befektetett összeg középtávon, legalább 15 éves működtetés esetén térül meg. Ugyanakkor a folyamatos fejlődést és fejlesztést segíti területünkön az ivóvíz és szennyvíz ellátás minőségét javító jelenleg is futó, összesen 71 pályázatunk, melyek elkészültével jelentősen nő az ellátás biztonsága. Ezzel párhuzamosan a hatékonyabb működés megvalósulását célozza a számítástechnikai és bérprogramok terén elindított karbantartásunk is, valamint egy nagyobb, egybefüggő rendszer kialakítása, valamint egy összehangolt irányítás-vezérléstechnikai rendszer kiépítése és a szervezeti egységek összehangolása is.

A felújított Kiskörei Vízmű átadásán Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Társaságunk küldetése, hogy a jelenlegi és leendő szolgáltatási területünkön valamennyi fogyasztó számára megfelelő minőségben és megfizethető áron biztosítsuk az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást, a Társaság működőképességének fenntartása mellett.

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ